Helyi közélet

2007.12.10. 11:29

Van remény a teljes határnyitásra

<p>Sátoraljaújhely - Korábban arról írtunk, hogy a schengeni övezethez történő kapcsolódásunk után december 21-től a szlovák kezelésben maradó sátoraljaújhelyi belvárosban lévő úgynevezett gyaloghatár továbbra sem lesz átjárható a gépjárművek számára.</p>

Csak a gyalogosok és a kerékpárok, motorkerékpárok részére nyitják meg. Olvasóink közül többen is betelefonáltak, hogy ezt méltatlannak tartják és szeretnék, ha ezt a határátkelőt is teljes egészében megnyitnák.

- Osztozunk az olvasók véleményében – mondta érdeklődésünkre Dankó Dénes, Sátoraljaújhely alpolgármestere. – A döntés sajnos nem a mi kezünkben van, hiszen ez a határátkelő szlovák kezelésben marad, és a túloldalon lévő szlovákújhelyi önkormányzat korábban hozott egy határozatot, amelynek értelmében a gépjárművek előtt nem nyitják meg a belvárosi határátlépőt. A lakosság kérései után az újhelyi polgármesteri hivatal felvette a kapcsolatot a szlovákújhelyiekkel és az álláspontok közeledtek egymáshoz, hiszen a szlovákújhelyi polgárok is sérelmezték ezt a szándékot. Ennek megfelelően a szlovák település polgármestere írt egy kérvényt a szlovák közlekedési miniszterhez, amelyben az szerepel, ideiglenes jelleggel fél évre nyíljon meg teljesen ez a határátlépési pont is és azt követően a tapasztalatok összegzése után dőljön el, hogy maradjon-e a teljes nyitás, vagy térjenek vissza a forgalom korlátozásához. Ha a kedvező válasz megérkezik, akár már december 21-én a gépjárművek is igénybe vehetik a belvárosban lévő határátkelőt a nyitás után.

-bg-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában