Helyi közélet

2007.12.06. 11:08

Mit tettetek, szülők?

<p>Miskolc - Mit tettek a szüleitek? Nagyszüleitek? Mivel büntették őket?Derítsétek ki. Kérdezzétek meg őket.És: írjatok a hallottakból pályaművet. Azután küldjétek el a Miskolci Egyetemre.</p>

A Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetének Fegyelmezés-történeti Műhelye  pályázatot ír ki 11-14. osztályos középiskolások számára „Diákcsínyek, iskolai fegyelmezés – egykor és most” címmel. Olyan, minimum 3 oldalas esszéket várnak, amelyekben a szülők, nagyszülők élményeit gyűjtik össze. Hogy viselkedtek az iskolában? Milyen vétséget, diákcsínyeket követtek el? Milyen nagyobb botrányra emlékeznek? Mi az, amit sosem mertek volna megtenni? Hogyan büntették őket a tanárok? Melyek voltak a legeredményesebb iskolai fegyelmezési módszerek? Azt kérik a diákoktól, hogy gyűjtsék össze a felnőttek élményeit, és vessék össze sajátjaikkal. Illusztrálják konkrét példákkal, megtörtént esetekkel írásukat.

A legjobb esszék szerzői értékes jutalmakat kapnak, ezeket a 2008. február 1-én Miskolcon tartandó I. Taní-tani Konferencián adják át.  

További tudnivalók

Leadási határidő: 2008. január 15.
Postázási cím: Miskolci Egyetem BTK Tanárképző Intézet. 3515 Miskolc-Egyetemváros. A borítékra írjátok rá: „Diákcsínyek, iskolai fegyelmezés – egykor és most”. (Kézzel írott szöveget is elfogadnak.)
Tüntessék fel a diákok az adataikat: név, lakcím, telefonszám, e-mail, iskola és osztály neve.
További információk: [email protected]; 06-46-565-228; www.uni-miskolc.hu/~btntud. Internetes fórum: http://paideia.freeforums.org

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában