Helyi közélet

2007.12.21. 18:31

Kivágták a vassorompót

<p>Szemere - Pénteken délután magyar és felvidéki lakosok randevúztak az abaúji település határátkelőhelyénél. <DIA width="850" height="630" alt="Kivágták a sorompót 2007.12.21."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kiv_gt_k_a_soromp_t_2007_12_21_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Kivágták a sorompót 2007.12.21." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A Szemere települést a szlovákiai Buzitától elválasztó vassorompót elektromos géppel vágták ki helyéről, majd a félkarú útzárót feldarabolták. Az eseményen jelen volt Ódor Ferenc a B.-A.-Z. Megyei közgyűlés elnöke, Nyakó István, Köteles László  országgyűlési képviselők, a rendvédelmi szervek vezetői. A Szlovák, a Magyar, illetve az Uniós Himnuszok elhangzása után ünnepi beszédet tartott szinte valamennyi jeles személyiség, hangsúlyozva a schengeni zónához történt csatlakozás jelentőségét. Mint azt Sulyok János  encsi rendőrkapitány megjegyezte, az abaúji határőrök január elsejétől az Encsi Rendőrkapitányság állományát bővítik, a kapitányság a megye negyedik legnagyobb létszámú rendőregysége lesz. A programot történelmi jelmezekbe öltözött lovas íjászok produkciója, illetve máglyagyújtás tette színessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában