Helyi közélet

2007.12.18. 13:19

Karácsonyi kiáltás: Épp erre vágytam!

<p>Miskolc - Több tucatnyian hoztak be összességében több száz kisebb-nagyobb térgyatholmit, amelyek ajándék formájában kerülnek majd karácsonykor a fenyőfák alá. <DIA width="850" height="630" alt="Segítünk-csomagolás 2007.12.18."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Seg_t_nk_csomagol_s_2007_12_18_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Segítünk-csomagolás 2007.12.18." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-karacsonyisegitunk.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Még gyűlnek az adományok, közben kezdik csomagolni az ajándékokat az északos Segítünk-akcióban. Még keddi ottjártunkkor is gyűltek az adományok a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Károly utcai épületének könyvtárában, több tucatnyian hoztak be lapunk felhívása nyomán összességében több száz kisebb-nagyobb holmit, amelyek végül ajándék formájában kerülnek majd karácsonykor a fenyőfák alá. Mint ismeretes, az elmúlt hetekben az újság cikkei révén ismerhettek meg négy közösséget, nevelőszülőket és gyerekeket az olvasók, s megtudhatták, ki mit szeretne kapni december 24-én... Az ennek nyomán beérkezett adományok nagyobbik része, persze, nem a konkrét kérésekre reagál, hanem „általános” ajándékoknak tekinthetők, ám akadnak olyan tárgyak - játékok elsősorban, aztán zenei és filmes kazetták, lemezek, ruhadarabok -, amelyeket megkapva minden remény szerint a megajándékozott gyerek majd így kiálthat fel: Épp erre vágytam!

Állatok, természet, filmek

- A nyolcéves Attila például gyöngyöket kért, és a „meglepetés” az lesz számára a szentestén, hogy gyöngyöket is kap - mutatta az adományok között beszélgetve Szilágyi Katalin  nevelőszülői tanácsadó, elárulva az említett kisfiúról, hogy az ő nevelőszülők általi örökbefogadása éppen folyamatban van. - Kraf Szabolcsot is említhetem, akiről tudható, hogy biológiatanárnak készül, a 13 éves fiúnak, aki jó tanuló, bizonyára kapóra jönnek az állatokról, természetről szóló videókazetták és könyvek.

Kicsit reflektorfénybe

Azoknak a gyerekeknek, akiknek az adományok révén nem pont az jutna, amit a korábbi riportokban elmondottak szerint ők maguk kapni szeretnének, a nevelőszülők pótolják, amit tudnak. Akinek névre szóló ajándék érkezett, annak természetesen a csomagjába kerül, a többit a szakszolgálat munkatársai igyekeznek ügyesen (életkor, érdeklődés, öltözködési stílus szerint) csoportosítani.
- Ezek a gyerekeknek is nagyjából ugyanarra vágynak, mint a többi, mai átlagos fiatal - meséli az intézmény vezetője, Lukácsné Juhász Mária. - Ugyanakkor annak is lehet örülni, hogy az akció, az újságcikkek révén mind a gyerekek, mind a nevelőszülők egy kicsit reflektorfénybe kerültek, ők is viszontláthatják magukat az újságban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában