Vádemelés

2024.05.21. 10:22

Döbbenet: Kifosztotta a segítséget kérő gyermeket

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen kifosztás bűntette miatt, aki egy gyermekkorú lány rosszullétét kihasználva elvette a mobiltelefonját.

Boon.hu

Shutterstock/illusztráció

Fotó: 1st footage

A vádirat szerint a vádlott 2023. január végén, a délutáni órákban egy borsodi településen a buszmegállóban tartózkodott fiatalok társaságában. Az itt lévő padon ült a tizenkét éves gyermekkorú lány, aki homályos látással és szédüléssel járó rosszulléte miatt a vádlottól segítséget kért, hívjon mentőt, vagy értesítse az édesanyját.

Kikapta a zsebéből és elszaladt

A vádlott arra hivatkozott, hogy nincs mobiltelefonja, ezért a beteg gyermektől kérte el a telefonját, de a képernyőzárat nem tudta feloldani, így visszaadta. Időközben viszont a vádlott meggondolta magát, odalépett a sértetthez, akinek rosszulléte miatti védekezésre képtelen állapotát kihasználva egy hirtelen mozdulattal a kabátja zsebéből kivette a telefont és azzal elszaladt.

Visszaadta, de már összetörve

Rövid időn belül visszajött, átadta a telefont a gyermeknek, a készülék ekkor azonban már sérült állapotú volt, hátlapján és kijelzőjén repedésekkel.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtön büntetést indítványozott, tájékoztatta portálunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában