Raboltak

2024.03.24. 14:30

Segítséget ajánlottak az idős nőnek, végül kifosztották

Kutatni kezdtek a sértett táskájában és az annak külső zsebében lévő pénztárcából elvettek 36 ezer forint készpénzt, majd magára hagyták a nőt és távoztak a helyszínről.

Boon.hu

Kivették a pénzt tárcájából

Fotó: Shutterstock

Az Ózdi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat két nővel szemben. A vád szerint a két asszony – anya és lánya - 2023. augusztus 11-én délután felfigyeltek a Borsodnádasd belterületén az utcán gyalogosan, - leromlott egészségi állapota és nehézkes járása miatt - járássegítő bottal haladó 73 éves nőre.
Az idős asszony egy kerekes bevásárló táskát húzott maga után, amelyről a nők azt feltételezték, hogy abban értékek, elsősorban készpénz lehetnek, és elhatározták, hogy azt – a sértett idős korát és állapotát kihasználva – közösen eltulajdonítják.  

A két nő a sértett mellé szegődött és felajánlották neki, hogy segítenek vinni a bevásárló táskát és az azon lévő két szatyrot. Rövid idő elteltével - azzal az ürüggyel, hogy vizet keresnek - kutatni kezdtek a sértett táskájában, és az annak külső zsebében lévő pénztárcából elvettek 36 ezer forint készpénzt, majd magára hagyták a sértettet, és távoztak a helyszínről. A sértett csak otthonában észlelte a pénze eltűnését.

Részben megtérült a kár  

A vádlottak által a sértettnek okozott kárból 20 500 forint az I. rendű vádlottól történő lefoglalás útján megtérült, míg a fennmaradó 15 500 forintot a vádlottak közösen elköltötték. Az ügyészség az idősebb vádlottal szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás, míg társával szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában