Ítélet

2024.03.14. 08:00

Folyamatosan fosztogatták idős szomszédjukat

A Tiszaújvárosi Járásbíróság ítéletet hozott két férfival szemben, akik a szomszédos ingatlanban lakó idős sértett sérelmére szervezett módon követtek el vagyon elleni bűncselekményeket.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: MIND AND I

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2022 novemberében a két vádlott bement a Tiszakesziben élő idős férfi lakóházába, ahol az elsőrendű terhelt az alvó sértett ágya melletti fotelből magához vett 20 ezer forint készpénzt, miközben a másodrendű terhelt az előszobában őrködött. E cselekményüket további hat alkalommal, előre megbeszéltek szerint megismételték, összesen 230 ezer forint készpénzzel távoztak.

Fentieken túlmenően egy másik időpontban a vádlottak az ingatlan melléképületéből a sértett kályháját is magukkal vitték, melynek értéke mintegy 70 ezer forint volt.

Börtönévek az ítéletben

A járásbíróság a vádlottakat folytatólagosan elkövetett kifosztás bűntettében és társtettesként elkövetett lopás bűntettében találta bűnösnek azzal, hogy a másodrendű terhelt a kifosztási cselekményt bűnsegédként követte el. Az elsőrendű vádlottat halmazati büntetésül 4 év, míg a másodrendű vádlottat 3 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 5, illetve 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, a másodrendű vádlott és védője fellebbezést jelentett be ellene.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában