Borzalmas

2024.03.16. 11:47

Becsalta az üres tanterembe és megerőszakolta a kiskorú lányt a fiatal fiú Encsen

A fiatalkorú fiú a kiskorú lányt beszélgetés ürügyén csalta be egy tanterembe, míg az aulában a március 15-i ünnepség zajlott.

Boon.hu

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a fiatalkorú férfinek a letartóztatását, akit szexuális erőszak és személyi szabadság megsértése bűntettének elkövetésével gyanúsítanak. A nyomozás adatai szerint az Encsi Általános Iskolában 2024. március 13. napján a 6. óra után a fiatalkorú gyanúsított a lány iskolatársát, a szintén kiskorú sértettet beszélgetés ürügyén becsalta egy tanterembe, míg az aulában a március 15-i ünnepség zajlott. 

A fiú a tanteremben a lány nyakát megszorította, kezeit lefogta, majd a nadrágját lehúzva vele erőszakkal szexuális cselekményt végzett. Mivel a folyosóról hangok szűrődtek be, cselekményével felhagyott, kiment a tanteremből, de kívülről zárva tartotta az ajtót, hogy a lány ne tudjon kimenni. A lány azonban ekkor segítségért kezdett kiabálni, melyet meghallott az egyik osztálytársa a folyosón és figyelmeztette a fiút, hogy engedje ki a lányt.
A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Javítóintézetbe küldik 

A gyanúsított fiú cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett szexuális erőszak és tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megállapítására.
A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés súlyosságára figyelemmel a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani. 

Személyiségében és egzisztenciális helyzetében sem volt feltárható ezt ellensúlyozó tényező. Ezen túl annak a veszélye is megállapítható, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a sértettet vagy a tanút – akik iskolatársai, így lakóhelyüket is ismeri – megfélemlítené vagy megpróbálná befolyásolni, ezzel az eljárás sikerét meghiúsítaná.  

Mindezen okok alapján – a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára is figyelemmel – a gyanúsított letartóztatását a Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte, és azt javítóintézetben rendelte végrehajtani. A végzés végleges.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában