Tűzeset

2024.02.12. 07:06

Hatalmas lángok csaptak fel Tornyosnémetiben, a tető is beomlott (frissítve)

Lakóházi tűzhöz riasztották a tűzoltókat hétfő hajnalban Tornyosnémetibe, a Fő útra. A tűz oltását nehezítette az udvaron felhalmozott nagy mennyiségű szemét.

Fotónk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Vadim Axel

Frissítés: Három helyiség és tető égett

A tűzesethez Göncről és Encsről vonultak a hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal megfékezték és eloltották a lángokat, egy háztartási gázpalackot kihoztak, továbbá hőkamerával átvizsgálták az épületet. A tűz három helyiséget érintett és a tetőt is jelentősen megrongálta, így a ház lakhatatlanná vált. Az eset során nem történt sérülés.

4:39 - Szemét nehezítette a tűzoltást

Tűz ütött ki egy lakóházban, Tornyosnémetiben, a Fő úton, azaz a 3-as főút belterületi szakaszán. Az egyik szoba és a konyha teljesen kiégett, a tető egy része beomlott. A gönci és az encsi hivatásos tűzoltók megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd elfojtották a lángokat. Az egységek, amelyek egy gázpalackot is kihoztak az égő épületből, megkezdték az utómunkálatokat. A tűz oltását nehezítette a ház udvarán felhalmozott nagy mennyiségű szemét - tudatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Forrás: katasztrofavedelem.hu

A lakóingatlanokban keletkező tüzek többsége egy kis odafigyeléssel megelőzhető, a kezdeti tüzek pedig biztonságosan elolthatóak. A tűz korai észleléséhez segítséget nyújt, ha füstérzékelőt használunk, a tűzoltáshoz célszerű tűzoltó készüléket tartani az otthonunkban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában