Hős

2024.01.18. 15:05

Pihenőnapján mentett életet a boldvai rendőr

Egy szabad idejét töltő rendőr egy füsttel telt házból mentett életeket Boldván. Könnyen tragédiával végződhetett volna.

Sok múlt az Edelényi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjának lélekjelenlétén, aki pihenőnapján, 2024. január 12-én este saját mobiltelefonjára kapott bejelentést egy feldúlt boldvai nőtől. Az asszony elmondta, hogy otthonából nagy mennyiségű fekete füst ömlik ki a nyílászárókon, és tudomása szerint bent tartózkodik unokaöccse a barátnőjével.

Hevele István György r. törzszászlós nem habozott, elemlámpával és egy poroltó készülékkel rohant a helyszínre, és közben tárcsázta a 112-es segélyhívót is, hogy tűzoltókat küldjenek a helyszínre.

Miután odaért, a füsttel telt házba bejutva észlelte, hogy az egyik szobában a kályha ajtaja nyitva van, abban ég a tűz, a füst pedig a lakótérbe áramlik. Az ágyon teljesen betakarózva két fiatalt talált, akik aludtak. A rendőr azonnal felkeltette, majd kivezette őket az udvarra. A közben kiérkező tűzoltók a hibásan működő kályhában a tüzet beoltották, a házat átszellőztették.

Az edelényi rendőrnek köszönhetően az életveszélyes esetet a fiatalok ép bőrrel megúszták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában