Garázdák

2024.01.05. 18:30

Kegyetlen bántalmazás: árokba lökték, fejen rúgták Hejőszalontán

A barátnőjével beszélgetett az utcán, amikor az erősen ittas állapotban lévő férfiak kerékpárjaikkal elhaladtak mellettük.

Boon.hu

Kegyetlenül bántalmazták áldozatukat

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Bits And Splits

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat két férfival szemben. A vád szerint 2023. június 9-én 15 óra körül, Hejőszalonta községben a cselekmény sértettje a barátnőjével beszélgetett az utcán, miközben az erősen ittas állapotban lévő vádlottak kerékpárjaikkal elhaladtak mellettük. Ekkor rövid szóváltás történt a fiatalabb vádlott és a sértett férfi között, azonban erőszakos cselekmény ekkor még nem történt.  

Miután a vádlottak a kerékpárjaikat a lakóhelyükön lerakták, mindketten visszamentek a sértetthez és az idősebb vádlott egy alkalommal arcon ütötte őt. Ezt követően a fiatalabb vádlott is bekapcsolódott a sértett bántalmazásába és több alkalommal testszerte megütötte. Ezután a vádlottak közösen az út melletti vízelvezető árokba lökték a sértettet, ahol a fiatalabb vádlott ismételten több alkalommal megütötte, majd az idősebb vádlott egy alkalommal fejen rúgta. A sértettnek a vádlottak bántalmazása következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek. 

Könnyű testi sértés 

A sértett törvényes képviselője a vádlottakkal szemben könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő. A vádlottak kihívóan közösségellenes és erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen. 

Az ügyészség az idősebb vádlottal szemben végrehajtandó fogházbüntetés és közügyektől eltiltás, míg fiatalabb társával szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában