Hihetetlen!

2024.01.15. 11:15

Ez lett a sorsa az ablakon kieső, majd rendőrökre támadó ózdi nőnek

Az Ózdi Járásbíróság ítéletet hozott a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárásban.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Zoka74

A megállapított tényállás szerint 2022. június 12. napján 8 óra körül a vádlott bódult állapotban - tisztázatlan körülmények között - kizuhant az ózdi első emeleti lakásuk ablakából, egy előtetőre, majd egy ott parkoló személygépkocsira, végül a földre esett, melynek következtében könnyű sérüléseket szenvedett. A mentőautóban kórházba szállítása közben a nő agresszívvá vált, ezért a mentősök visszaszállították a helyszínre, ahol rendőri segítséget kértek. 

Az intézkedő rendőr őrmester a mentőbe lépett, hogy a vádlott ne tehessen kárt az orvosi felszerelésben, eközben azonban a vádlott a bal arcfelét egy alkalommal megütötte, a másik kezével pedig a sértett ingén lévő zsebet letépte. Ezt követőn a vádlottat hátrabilincselt kézzel kórházba szállították, ahol azonban továbbra is elutasította az orvosi ellátást, ezért az intézkedő rendőrök egy székre ültették, amikor a terhelt a bal lábát felhúzva megkísérelte megrúgni a korábban vele szemben intézkedő rendőr őrmestert, aki ezt kivédte.

Nem jogerős

A bíróság a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 2 év szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása körében enyhítő körülményként értékelte a terhelt részbeni beismerő vallomását, 3 kiskorú gyermekes családos voltát, személyiségzavarát, mely közrehatott a cselekmény elkövetésében, megromlott egészségi állapotát, büntetlen előéletét és az időmúlást. 

Ezzel szemben súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlott önhibából eredő bódult állapotát. Az ítélet nem jogerős, azzal szemben az ügyész súlyosításért fellebbezést jelentett be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában