Rossz vége lett

2023.12.05. 06:30

Ittasan hőbörgött az iskolában, börtönt szabtak ki rá

Büntetővégzésben hozott ítéletet a bíróság a tanárokat szidalmazó férfival szemben.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Natali_Fo

Az Encsi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a borsodi kistelepülésen élő férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint ittas állapotban bement a helyi általános iskolába és trágár módon kiabálni, veszekedni kezdett a jelenlévő iskolai alkalmazottakkal a gyermekével kapcsolatosan a nap korábbi szakaszában történt konfliktus miatt.

Meglökte az igazgató-helyettest

A vádlottat az igazgató-helyettes és az egyik tanár próbálta nyugtatni és kérték őt, hogy hagyja abba a hangoskodást, beszéljék meg, mi a probléma. A terhelt agresszív viselkedését tovább folytatta, mire az igazgató-helyettes értesítette a rendőrséget és felszólította az épp távozni szándékozó férfit, hogy várja meg a hivatalos személyeket, mely azonban nem tetszett a terheltnek és egy alkalommal, nagyobb erővel meglökte a sértettet. A sértett kibillent ugyan egyensúlyából, de nem esett el, sérülése nem keletkezett.

Felfüggesztett börtönbüntetés

A terhelt a rendőri intézkedés során is agresszív magatartás tanúsított, mely miatt előállításra került.

Az intézményben dolgozó pedagógus sértett munkaköri feladata ellátása során közfeladatot ellátó személynek minősül.

A járásbíróság a vádlottal szemben 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabott ki. A büntetővégzés jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában