Közlekedés biztonsága elleni bűntett és lopás

2023.11.06. 09:59

Életveszélyes „játék” a síneken – köveket pakoltak a vasúti sínpárra

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett és lopás vétsége miatt. A fiatal gyermekkorú társaival a vasúti sínpárra köveket pakolt, így a szerelvények utasai életét, testi épségét veszélyeztette a keréktárcsák rongálódásának, illetőleg robbanásának a lehetősége.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Krasula

A vádirat szerint a vádlott és két gyermekkorú társa 2022. március második felében, délután egy borsodi települések közötti vasútvonalon az út átjárónál legalább 3 méter hosszan mindkét vasúti sínpárra a vasúti töltésből származó ágyazati köveket pakoltak. A vonalszakaszon két járműszerelvény haladt át, az egyik 80 km/h óra, a másik 100 km/h sebességgel.

Személyi sérüléssel és anyagi kárral járó baleset nem következett be, ugyanakkor a kövek a kerekek futófelületét károsíthatják, repedések alakulhatnak ki, amelyek a keréktárcsa súlyosabb rongálódásához, robbanásához vezethetnek. A fiatalkorú a cselekményével a két vasúti szerelvényben utazó személyek életét, testi épségét veszélynek tette ki.

A vádlott 2023. március második felében az éjszakai órákban egy borsodi település előtti útszakaszon közterületen leállított traktorból, mintegy 50.000 forint értékű akkumulátort lopott el, amelyet hulladékvasként értékesített.

Az ügyészség a büntetlen előéletű fiatalkorúval szemben közérdekű munka büntetést indítványozott – áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában