Letartóztatás

2023.10.24. 11:41

Kattant a bilincs: Miskolci áruházakból lopott a férfi

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a rendelkezésre álló adatok szerint 2023 nyarától kezdődően kilenc miskolci áruházban követett el lopási cselekményeket.

Boon.hu

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A gyanúsított miskolci élelmiszerüzletekből, műszaki- és sportáruházból, valamint drogériából vett magához különböző élelmiszereket, műszaki cikkeket, szeszesitalokat, tisztítószereket, kozmetikai termékeket és parfümöket mintegy 1.000.000 Ft értékben.

A bíróság álláspontja szerint – bizonyítottság esetén – a gyanúsított fenti cselekménye miatt kiszabható hosszabb tartamú, akár 7 és fél évig terjedő szabadságvesztés-büntetés mértékére figyelemmel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A bűncselekmény jellegére és arra tekintettel, hogy az ügyben még további nyomozati cselekmények foganatosítása szükséges, tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné. Az eddigi adatok szerint a gyanúsított bűncselekmények elkövetése útján biztosítja megélhetését, ez a körülmény, illetve, hogy más büntetőeljárás is folyamatban van vele szemben, a bűnismétlés lehetőségére enged következtetni.

Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában