Katasztrófavédelmi összefoglaló

2023.08.01. 08:00

Üzlethelyiség tetőszerkezete és életvitelszerűen lakott hétvégi ház is kigyulladt

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 92 alkalommal riasztották, amiből 45 műszaki mentés volt.

Forrás: Katasztrófavédelmi műveleti szolgálat

Teherautónak ütközött egy kisbusz július 25-én hajnalban az M3-as autópálya 180-as kilométerszelvényében, a Nyíregyháza felé vezető oldalon. A baleset következtében a kisbusz egyik utasa a járműbe szorult. A tiszaújvárosi és a mezőcsáti hivatásos tűzoltók feszítővágóval kiszabadították a bajbajutottat, átadták őt a mentőknek és áramtalanították a járműveket.

Kigyulladt egy életvitelszerűen lakott hétvégi ház Miskolc külterületén, a Szarkaláb dűlőúton július 25-én. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a tűzesethez, kiérkezésük előtt egy háztartási gázpalack felrobbant. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal elfojtották a tüzet, amely a negyven négyzetméteres épület egészét érintette, majd átvizsgálták az ingatlant, de senkit sem találtak a romok között.

Pár perc különbséggel két ráfutásos baleset történt július 28-án délután az M3-as autópályán, a 148-as és 168-as kilométerszelvénynél, mindkét balesetben három jármű volt érintett. A mezőkövesdi tűzoltók teljes útzár mellett végezték a műszaki mentést a 148-as kilométernél, innen a mentőszolgálat két felnőttet és három gyermeket szállított kórházba. A 168-as kilométernél történt balesethez a tiszaújvárosi és mezőcsáti hivatásos tűzoltók vonultak, a három autóban összesen tízen utaztak, közülük egy személy sérült meg.

Július 28-án az esti órákban Borsodnádasd külterületén lesodródott egy személygépkocsi az útról, átszakította a szalagkorlátot és egy huszonöt méteres domb aljába csúszott. A járműben egy család utazott, két felnőtt és két gyermek, az egyik felnőtt az autó alá szorult, őt emelőpárna segítségével az ózdi hivatásos tűzoltók emelték ki az autó alól és átadták a mentőszolgálatnak.

Július 30-án délelőtt kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy háromszáz négyzetméteres üzlethelyiség tetőszerkezete Mezőcsáton, a Kossuth Lajos utcában. A tűzesethez a mezőcsáti, tiszaújvárosi és mezőkövesdi hivatásos, valamint a mezőcsáti önkéntes tűzoltók vonultak, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hat vízsugárral oltották a lángokat. A tűz nem terjedt át a szomszédos lakóingatlanra, személyi sérülés nem történt, a keletkezési ok megállapítására tűzvizsgálati eljárás indult – számolt be a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában