Csaló

2023.08.21. 12:30

Esze ágában nem volt visszafizetni a hitelt

A pénzt eltette, aztán elérhetetlenné vált a kölcsönt nyújtó bank számára.

Boon.hu

Egy fillért sem fizetett vissza

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi még 2017. október 16-án az egyik bank mezőkövesdi fiókjában – a pénzintézetet a fizetési szándékát és teljesítőképességét illetően tévedésbe ejtve, jogtalan haszonszerzés érdekében -  990 ezer forint összegű, 48 hónap futamidejű, forint alapú személyi kölcsönt igényelt, illetve a havi törlesztőrészletek teljesítése érdekében a banknál a hitel igénylésének napján lakossági folyószámlát nyitott.  

A pénzintézet által a vádlott részére a fenti napon egy összegben történő hitelfolyósítást követően, a vádlott 2017. november 17. napjától – az első részlet megfizetésének napjától - a havi  törlesztőrészletek fizetését a sértett részére nem kezdte meg, az általa nyitott folyószámlára sem bérjellegű rendszeres jóváírás, sem egyéb befizetés nem történt, így a sértett a számláról a törlesztőrészletek levonását nem tudta foganatosítani, ezért – miután a vádlott a sértett részére megadott címeken elérhetetlenné vált – a kölcsönszerződés felmondását követően teljes követelését  egy faktoring cég számára engedményezte. A vádlott a kölcsönszerződésből eredő tartozását végül a faktoring cég felé megfizette, így az sértett bank kára az eljárás során megtérült. 

Az ügyészség a vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedés alkalmazását indítványozta a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában