Nagyszabású akciók

2023.07.10. 10:38

Sajókazai drogos rajtaütés: bűvülhet a gyanúsítottak köre

Amíg Kazincbarcika négy helyszínén is zajlottak drogprevenciós előadások, a közeli Sajókazán 18 zsaru rajtaütött egy kábítószer-kereskedőn és hét fogyasztón.

Boon.hu

A legfoglalt áru

Fotó: BAZMRFK

Június 26-án Kazincbarcikán az Élj „SZER”telenül drogprevenciós előadásokon a kábítószeretés ellen kampányoltak. Közben egy jellegében hasonlóan nagyszabású akció zajlott a kapitányság illetékességi területén lévő Sajókazán, méghozzá egy kábítószer-kereskedővel szemben, és ez a „program” hosszabb előkészítést igényelt.

Véletlen egybeesés

– Véletlen volt, hogy aznapra szerveztük a rajtaütést, de az is tény, hogy a bűnügyi osztályon egyikünk sem emlékszik hasonló egybeesésre – mondta Varró József főtörzszászlós, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság bűnügyi osztály nyomozója, és a felderítést is felidézte. – Lakossági jelzéseket kaptunk, hogy egy sajókazai férfi feltehetően kábítószert árul, és azzal kapcsolatban is terjedt szóbeszéd, hogy néhányan ingatlanokban gyűlnek össze, ahol valamilyen anyagot alufóliaszeletekben melegítenek, a keletkezett gőzt pedig papírból sodort csövekkel az orrukba szippantják. A zsaruk megkezdték a helyek feltérképezését és az emberek azonosítását, mindezt úgy, hogy az érintetteknek ne szúrjon szemet, hiszen a fő cél a kábítószert terjesztő személy beazonosítása és elkapása volt.

Elrendelték a letartóztatását 

Ennek az aprólékos felderítő tevékenységnek a gyümölcse június 13-án ért be.

A kazincbarcikai zsaruk egyszerre csaptak le több helyszínen. Hamar kiderült, hogy a sajókazai K. János (54) gyanúsítható kábítószer-kereskedéssel, akinél a kutatás során valamivel több mint 10 gramm port és 490 ezer forintot találtak. 

Pénzt is lefoglaltak

A lefoglalt porról az előzetes szakértői vizsgálat kimutatta, hogy új pszichoaktív anyag. Rajta kívül nyolc fogyasztóval szemben is eljárást indítottak, az egyikük kiskorú, ami minősítő körülmény.

A nyomozás még folyik, várhatóan bővülni fog a kör. K. Jánossal szemben kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon, a bíróság elrendelte letartóztatását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában