Életveszélyes sérülések

2023.07.09. 17:27

Lezuhant egy ejtőernyős Nyíregyházán, aki valószínűleg miskolci

Szombaton délután a repülőtér közeléből mentőhelikopterrel szállították el a sérültet.

Detzky Anna

Fotó: Dodo Ferenc

Nyíregyházán a repülőtér közvetlen közelében lezuhant 2023. július 8-án, szombaton délután egy középkorú ejtőernyős – közölte a szon.hu. A baleset részleteivel kapcsolatban az Országos Mentőszolgálatot és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság Sajtóosztályát kerestük meg. Utóbbiak holnapra ígértek választ, amire még visszatérünk.

„A baleset következtében egy 40 év körüli férfi súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett, akit ellátást követően légi úton szállítottak bajtársaink kórházba. Jelenlegi állapotára, illetve a baleset körülményeire vonatkozó információval nem rendelkezünk” – tájékoztatta szerkesztőségünket Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs szervezője.

Ritka az ilyen baleset

A Szabolcs Online nem hivatalos értesülései szerint a szerencsétlenül járt férfi miskolci lakos, aki nem számított rutinosnak az ejtőernyős ugrás terén. A guruló és kifutó melletti füves területre zuhant a repülőtér hangárjainak közelében. Az eset körülményeit jelenleg még vizsgálja a rendőrség. Egy közelben lakó férfi nyilatkozta a portálnak, hogy nem ritkák itt az ejtőernyősök, de baleset elvétve szokott csak történni.

Legutóbb 2021 májusában történt Nyíregyházán ejtőernyős baleset. Akkor az érkezésre kijelölt területtől sodródott el egy ejtőernyős, mert csak részben nyílt ki az ejtőernyője. A Westsik Vilmos utca közelében egy laza homokos területre érkezett - tudtuk meg.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában