Szerencséje volt

2023.07.15. 14:00

Az internetes piacon látta viszont ellopott kerékpárját egy miskolci férfi

Azonnal szólt a rendőröknek, aminek meg is lett a pozitív eredménye!

Mindig le kell zárni a biciklit! A megbízhatóság fontos, inkább egyszer vegyen mindenki minőségi zárat, mint kétszer kerékpárt, tanácsolja a rendőrség.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Dusan Petkovic

A Miskolci Rendőrkapitányság tulajdon elleni szabálysértési eljárást folytat egy férfival szemben. A férfi Miskolcon, a Vörösmarty Mihály utcában ellopott egy letámasztott kerékpárt - még hétfőn -, majd a biciklit eladásra kínálta egy online-piacon. A sértett miután viszont látta a tulajdonát, azonnal felvette a kapcsolatot a rendőrséggel. Ezt követően az egyenruhások beazonosították, majd elfogták a biciklitolvajt, akit szabálysértési őrizetbe vett a hatóság.
 

Vagyonmegőrző tanácsok kerékpárosoknak:

Mindig le kell zárni a biciklit! A megbízhatóság fontos, inkább egyszer vegyen mindenki minőségi zárat, mint kétszer kerékpárt!

Biciklijét mindenki lakatolja stabil tárgyhoz, a vázat és a hátsó kereket egyszerre rögzítse!

Ha valaki hosszabb időre hagyja ott kétkerekűjét, válasszon a forgalmas, jól kivilágított, közterületi kamera által is belátott helyek közül!

A könnyen leszerelhető tartozékokat (szerszámok, lámpák, sportkulacsok, okoseszközök) senki ne hagyja a biciklin!

Mindenki regisztráltassa kerékpárját a BikeSafe programban, amit a rendőrség díjmentesen végez!

Lakás, nyaraló udvarán se maradjon lezáratlanul vagy felügyelet nélkül bicikli! A kertkaput nappal is be kell zárni, éjszaka pedig a zárt tároló jelenti a nagyobb biztonságot.

Ha valaki minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válik, azonnal tegyen bejelentést a 112-es segélyhívó számon!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában