A 7. hét jelentősebb káresetei

2023.02.21. 08:00

Iskolai tűzeset Miskolcon, három teherautó ütközött az M3-ason

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 188 alkalommal riasztották, amiből 77 tűzoltás volt.

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 188 alkalommal riasztották, amiből 77 tűzoltás volt.

Fotó: Ádám János

Defektet kapott egy kamion és a belső szalagkorlátnak hajtott az M3-as autópálya a 136-os kilométerszelvényénél, Mezőkeresztes térségében, a Vásárosnamény felé vezető oldalon február 15-én. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók motoros roncsvágóval kiszabadították a járművet az összeroncsolódott szalagkorlát közül, majd felitatták az úttestre került hűtőfolyadékot. Nem sokkal később, egy kilométerrel távolabb, három teherautó ütközött össze a torlódó forgalomban. Az érintett járműveket a tűzoltók áramtalanították.

Felhalmozott hulladék és berendezési tárgyak gyulladtak meg egy családi ház pincéjében Ragályon, a Rákóczi úton február 15-én. A tűzesethez Aggtelekről, Kazincbarcikáról, és Szendrőből vonultak a hivatásos tűzoltók. Az egységek két gyorsbeavatkozó sugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, amely a húsz négyzetméteres helyiség egészét érintette. A tűzoltók két háztartási gázpalackot eltávolítottak a pincéből és visszahűtötték azokat, majd ventilátorral átszellőztették a helyiséget. A lángok a lakórészre nem terjedtek át és sérülés sem történt.

Tűz keletkezett egy iskola konyhájában Miskolcon, a Fazola Henrik utcában február 16-án. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói három gépjárműfecskendővel és egy magasból mentő járművel vonultak a tűzesethez. Az egységek kiérkezése előtt mindenki sértetlenül elhagyta az intézményt. A tűzoltók rövid időn belül eloltották a tüzet, amely két négyzetméteren érintette a konyha berendezési tárgyait. A veszély megszüntetése után a diákok visszatérhettek az épületbe.

Kigyulladt egy hatvan négyzetméteres családi ház Putnokon, az Andrássy Dénes úton február 16-án. Az ózdi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak az ingatlanhoz, amelynek az egyik helyisége, illetve a felette lévő födém és tetőszerkezet égett. Az egységek gyorsbeavatkozó sugarakkal elfojtották a lángokat, majd átvizsgálták a házat. Az eset során nem történt sérülés, az épület lakható maradt.

Egy család házhoz épített garázs égett a benne tárolt járművekkel Mezőzomboron, a Dózsa György utcában február 17-én. A szerencsi hivatásos tűzoltók gyorsbeavatkozó sugarakkal és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, amely a lakóház tetőszerkezetét is megrongálta. A lángok a lakórészre nem terjedtek át, így az ingatlan lakható maradt. Az eset során senki sem sérült meg.

Kigyulladt egy családi ház pincéje Ongán, a Rákóczi utcában február 18-án. A miskolci hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak az ingatlanhoz, az egységekhez a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is csatlakozott. A rendelkezésre álló információk szerint több gázpalack is volt a pincében, ezért a szomszéd épület lakóinak ideiglenesen távozni kellett az otthonukból. A tűzoltók négy vízsugárral fékezték meg és oltották el a tüzet, majd ventilátorral átszellőztették a helyiséget. Hőkamerák segítségével összesen négy gázpalackot találtak, mindegyiket épségben hozták ki a pincéből. A tűz nem terjedt át a lakórészre és sérülés sem történt.

Kigyulladt egy családi ház Domaházán, a Dózsa György úton február 19-én. Az ózdi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók sértetlenül elhagyták az épületet. Az egységek három vízsugárral fékezték meg és oltották el a tüzet, amely több helyiséget is érintett, összesen negyven négyzetméteren. Az ingatlan átvizsgálása során a tűzoltók egy felhasadt háztartási gázpalackot találtak, azonban a károk ellenére az épület lakható maradt.

Egy használaton kívüli, háromlakásos épület égett Gagybátoron, a Kossuth utcában február 19-én. A tűz a középső lakást teljes terjedelmében, míg a tetőt csaknem száz négyzetméteren érintette. Az encsi és szendrői hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Az eset során senki sem sérült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában