Ügyészség

2023.01.04. 12:07

Ittasan vezetett, majd menekült a rendőrök elől – vádat emeltek a borsodi férfi ellen

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat az 51 éves férfi ellen az Ózdi Járásbíróságon.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: zef art

A vádirat szerint 2022 áprilisában egy borsodi férfi nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, majd erősen ittas állapotban – szervezetében közel 3 ezrelék véralkohol koncentrációval –  jelent meg ügyintézés céljából a helyi járási hivatalban, ahová a pár száz méterre lévő otthonából gépjárművel érkezett. A kormányhivatal dolgozóinak jelzésére rendőrök jelentek meg a helyszínen, akik észlelték, hogy a középkorú férfi a hivatal parkolójából gépkocsival indul el a 26-os számú főúton.

A rendőrök meg akarták állítani a férfit, aki azonban kivonta magát az intézkedés alól és autójával menekülni kezdett. Eközben a férfi a megkülönböztető fény- és hangjelzést alkalmazó szolgálati gépjárműben utazókat is veszélyeztette, amikor gépkocsiját egy hirtelen mozdulattal a rendőrautó felé kormányozta, amelynek sofőrje vészfékezésre kényszerült.

Miután a rendőrautó ismét előzésébe kezdett, az elkövető autójával hirtelen kormánymozdulattal balra kanyarodott úgy, hogy az összeütközést a rendőr ismét csak vészfékezéssel tudta elhárítani.

A több közlekedési szabályt megszegő férfi végül a lakása előtt állt meg, ahol a rendőrök felszólítása ellenére nem igazolta magát, és szidalmazta, majd folyamatosan megöléssel fenyegette őket és családjukat. A rendőrök testi kényszert alkalmaztak az intézkedésnek még percekig ellenszegülő férfival szemben, és bilincseléssel törték meg az ellenállását, aki még ezt követően is megpróbálta megrúgni az egyik rendőrt.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki és sikeresen indítványozta letartóztatását.

Vádiratában a nyomozó ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság halmazati büntetésül ítélje a – jelenleg is letartóztatásban lévő – vádlottat beismerése esetén 4 év 6 hó börtönbüntetésre, 6 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 5 év közügyektől eltiltásra – áll a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában