Súlyos! 

2022.12.09. 14:30

Kristályban utazott a borsodi díler

Jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedhetett egy férfi, akit letartóztatott a bíróság.

ÉM

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével.  

A rendelkezésre álló adatok szerint a terhelt egy észak-alföldi kistelepülésről látta el úgynevezett „kristállyal” borsodi vevői körét. A fogyasztóknál, illetve tovább értékesítőknél elvégzett kutatások alkalmával kábítószert, digitális mérleget, nejlonzacskót, alufólia paketteket foglaltak le. 

A gyanúsított cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megállapítására, amely 5-20 évig, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

Tartanak a szökésétől 

A bíróság álláspontja szerint a kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható szigorú szankcióra figyelemmel a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet személyi körülményei kellően nem ellensúlyoznak. Tartani kell attól is, hogy a terhelt a rá terhelő vallomást tevő gyanúsítottak befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást. A bíróság mindezeket mérlegelve 2023. január 8. napjáig elrendelte a letartóztatását. 

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában