Előkészítő ülés

2022.12.14. 16:35

Elgázolta a gyalogost és otthagyta, pedig vétlen volt az autós

Előkészítő ülésen hozott ítéletet az Ózdi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki ellen segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A bíróság szerint a vádlott 2021 januárjában Ózdon, lakott területen kívül, közvilágítás nélküli útszakaszon közlekedett gépjárművével, amikor mintegy 25-30 méter távolságból észlelte az út szélén sötét ruhában sétáló ittas sértettet. A terhelt megpróbálta elkerülni az ütközést, az azonban nem sikerült, így a gépjárművel elütötte a férfit, aki a baleset következtében előbb az autó szélvédőjének csapódott, majd az úttestre esett. A baleset bekövetkezéséért a vádlott nem volt felelős, azonban anélkül, hogy meggyőződött volna, hogy a sértett segítségnyújtásra szorul-e, a helyszínről távozott, később azonban önként megjelent a rendőrségen.

A sértett a baleset során csonttöréses sérüléseket, illetve tüdőzúzódást szenvedett. Az elszenvedett sérülések és a műtéti ellátás során bekövetkező Covid vírusfertőzés eredményeként a kórházban elhalálozott.

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A járásbíróság segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt 200.000 forint pénzbüntetésre és 1 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Az ügyész tudomásul vette a kihirdetett ítéletet, míg a vádlott és védője három munkanapot tartott fenn a nyilatkozattételre – írja a Miskolci Törvényszék a honlapján.

Kapcsolódó cikkek:

Gyalogost gázolt, elhajtott, aztán mégis feladta magát

Sötétben, ködben, rossz helyen gyalogló férfit ütöttek el

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában