Ítélet

2022.12.13. 08:13

Autós üldözés Miskolc belvárosában

Többször is ellenszegült a rendőri intézkedésnek egy miskolci autós.

illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki 2021. július 7-én Miskolc belvárosában közlekedett autójával, amikor jogosulatlanul vette igénybe az autóbusz forgalmi sávot. A közelben intézkedő rendőrök észlelték a terhelt cselekményét és egyikük a megfelelő karmozdulattal megállásra szólította fel, amelynek a sofőr nem engedelmeskedett, hanem sebességének megváltoztatása nélkül továbbhaladt. A vádlott a rendőr ismételt felszólításainak sem tett eleget, ezért a sértettnek el kellett lépnie a jármű elől, hogy az elütést megelőzze. A menekülő férfit a rendőrök autóval követni kezdték mintegy 3 km-en át, amely során a vádlott többször lényeges mértékben túllépte a megengedett sebességet. Végül otthonához érkezve állt meg, ekkor trágár kifejezésekkel illette a hatóság tagjait, egyiküket meg is lökte, majd öt rendőr együttes erőfeszítésével lehetett ellenállását megtörni és megbilincselni.

A bíróság a férfit hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntette miatt 2 év szabadságvesztésre és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra, valamint 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős - tudatta a Miskolci Törvényszék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában