A 49. hét jelentősebb káresetei

2022.12.13. 09:30

Árokba hajtott kamionhoz és sok-sok lakástűzhöz is kellett vonulniuk Borsodban a tűzoltóknak

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 172 alkalommal riasztották, amiből 92 műszaki mentés volt.

Illusztráció

Fotó: Gorodenkoff

Kigyulladt egy háromemeletes társasház tetőszerkezete Miskolcon, a Madarász Viktor utcában december 08-án. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói három gépjárműfecskendővel és egy létraszerrel vonultak az ingatlanhoz. Az egységek rövid időn belül megfékezték és eloltották a lángokat, amelyek körülbelül huszonöt négyzetméteren rongálták meg a tetőt. A tűzoltók átvizsgálták az épületet, a veszély megszüntetéséig hat lakónak kellett távozni az otthonából.

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban, Sátoraljaújhelyen, a Munkácsy utcában december 08-án. A helyi hivatásos tűzoltók rekonstruálták a körülményeket, és mérőműszerrel megvizsgálták a levegő összetételét. Az épületben használt gázüzemű fűtőberendezések közül az egyik környezetében megemelkedett szén-monoxid-szintet tapasztaltak. A mérgező gáz valószínűleg az erős szél miatt áramlott vissza a lakótérbe, azonban a jelzőeszköznek köszönhetően senki sem sérült meg.

Tűz keletkezett egy családi ház szobájában Arlón, a Hunyadi János úton december 10-én. Az ózdi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak a tűzesethez. Az egységek rövid időn belül megfékezték és elfojtották a lángokat, amelyek három négyzetméteren érintették a helyiség berendezési tárgyait. A tűzben senki sem sérült meg, azonban a ház lakhatatlanná vált.

Átszakította a szalagkorlátot és az árokba hajtott egy kamion az M30-as autópálya 23-as kilométerszelvényénél, Miskolc külterületén december 11-én. A miskolci hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal kiszabadították a vezetőfülkében rekedt sofőrt, átadták őt a mentőknek, majd megszüntették az üzemanyag-szivárgást és áramtalanították a járművet.

Lakóházi tűz miatt riasztották a tűzoltókat Kelemérre, a Tompa Mihály útra december 11-én. Az aggteleki és az ózdi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak az ingatlanhoz, majd légzésvédelem mellett behatoltak a füsttel megtelt épületbe, amelyben egy ajtó és az ajtófélfa izzott. Az egységek eloltották az izzó, parázsló részeket, azonban a ház átvizsgálása során egy embert találtak az egyik helyiségben, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. Az eset körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában