Garázdaság

2022.10.23. 16:00

Megrugdosta az önkormányzat autóját

A csenyétei jármű szélvédője megrepedt, a jobb oldalán pedig két horpadás keletkezett.

ÉM

illusztráció

Az Encsi Járási Ügyészség garázdaság és rongálás miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi idén június 18-án 10 óra körül Csenyétén, ittas állapotban szóváltásba keveredett a helyi önkormányzat tulajdonát képező gépjármű vezetőjével és egyik utasával, mert nem sokkal a cselekményt megelőzően, intésére nem álltak meg a járművel, hogy felvegyék a vádlottat. 

A szóváltás közben vádlott egyszer ököllel ráütött a jármű szélvédőjére, illetve egy-egy alkalommal belerúgott a jobb oldali ajtajába és jobb oldali sárvédőjébe. A cselekmény folytatását a jármű vezetője akadályozta meg.  

A vádlott  cselekménye következtében a jármű szélvédője megrepedt, a jobb oldalán pedig két horpadás keletkezett, mellyel a vádlott az önkormányzatnak összesen 202 ezer forint összegű kárt okozott, mely nem térült meg. A vádlott cselekménye azt az észlelő személyekben riadalmat, megbotránkozást keltett.  

Az ügyészség a  büntetett előéletű vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában