Halálos baleset

2022.10.24. 09:40

Gyalogost gázolt, elhajtott, aztán mégis feladta magát

Az elütött férfi súlyos csonttöréses sérüléseket, valamint tüdőzúzódást szenvedett el, majd kórházi kezelése során meghalt.

ÉM

Fotó: Motortion Films

Vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy 49 éves férfi ellen, segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt. A vádirat szerint az autós 2021. január elején, a késő délutáni órákban Ózdon, lakott területen kívül, közvilágítás nélküli útszakaszon közlekedett gépjárművével, amikor mintegy 25-30 méter távolságból észlelte az út szélén sötét ruhában gyalogló ittas állapotú férfit. Vészfékezett, próbált balra kitérni, de az ütközést nem tudta elkerülni, és mintegy 64-69-es óránkénti sebességgel elütötte a gyalogost. 

A gyalogos felcsúszott az autó motorházának tetejére, majd az első szélvédőnek csapódott, amely nagy területen beszakadt, végül az úttestre zuhant.

A baleset bekövetkezésében egyébként vétlen autós anélkül, hogy meggyőződött volna, hogy a sértett segítségnyújtásra szorul-e, a helyszínről elhajtott, ezt követően viszont rövid időn belül önként megjelent a rendőrkapitányságon, és bejelentette, hogy közúti baleset részese volt.

Összefüggés a sérülések és a halál között 

A gyalogos  a baleset következtében testszerte súlyos csonttöréses sérüléseket, valamint tüdőzúzódást szenvedett el, majd kórházi kezelése során elhalálozott. Halála a baleseti csonttörések és azok műtéti ellátása utáni szeptikus állapot, az azt súlyosbító Covid vírusfertőzés eredményeként következett be. A hirtelen állapotromlás és a fertőzés elhatalmasodása azonban akkor is megtörtént volna, ha a baleset után késlekedés nélkül azonnal kórházba szállítják. A közlekedési balesetben elszenvedett sérülések és a halál között közvetett oki összefüggés van.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben – pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában