Életveszélyt okozó testi sértés

2021.11.03. 10:19

Verekedésre hívás életveszélyes eredménnyel

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 24 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. A férfi ököllel kétszer megütötte a sértette, aki az utcán összerogyott.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A vádirat szerint a férfi 2021. február második felében, a délutáni órákban a barátnőjével együtt autóval megérkezett egy nő ismerősük mezőcsáti lakására. Ott tartózkodásuk alatt beszélgettek és alkoholt fogyasztottak, a későbbiekben csatlakozott hozzájuk a sértett férfi. Az éjszakai órákban a férfi ittasságánál fogva lefeküdt aludni, hajnalban azonban az elkövető felébresztette és kikísérte az ingatlanból. Amikor már a vádlott is lefekvéshez készülődött, barátnőjével arra lettek figyelmesek, hogy a ház bejárati ajtaja nyitódik, majd a szomszédos szobából vitatkozást hallottak. Mindketten átmentek, és ekkor látták, hogy a sértett a nő ágyán ül. A férfi felelősségre vonta a sértettet, aki felháborodott ugyan, de felszólításra kifelé indult, végül a vádlott kíséretében a kapun kívülre került – tájékoztatott honlapján a Magyarország Ügyészsége.

A sértett viszont nehezményezte, hogy elküldték, az utcán hangoskodott, szidta a vádlottat, felé köpködött. A férfi nem vett róla tudomást, visszaindult, ekkor viszont a sértett az utcán parkoló gépjárművét rugdosta, letörte a visszapillantó tükröket. Erre az elkövető a kerítéshez ment, rászólt, a sértett viszont alkarjával átfogta a nyakát és ki akarta húzni az utcára. A vádlott kiszabadult a fogásból, mire a sértett verekedésre hívta, amit elfogadott. Szemben álltak egymással, először a sértett próbált ütni, sikertelenül, ekkor viszont a férfi gyors egymás után ököllel kétszer megütötte, amitől az utcán összerogyott.

Az eseményeket látva a nők értesítették a mentőket.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló, közvetetten életveszélyes állapotot előidéző többszörös arckoponya törést és koponyaűri vérzést szenvedett el.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában