Ittas sofőr

2021.10.08. 18:15

Ittasan ült a volán mögé, miközben a vezetéstől is el volt tiltva

Az ónodi vásárról tartott hazafelé, amikor a rendőrök közúti ellenőrzésük során megállították azt a sofőrt, aki ittasan, és eltiltás hatálya alatt vezetett.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság/illusztráció

Közúti ellenőrzésük során a Miskolci Rendőrkapitányság Felsőzsolcai Rendőrőrsének munkatársai 2021. október 7-én 13 óra körül Onga és Gesztely közötti útszakaszon vontak ellenőrzés alá egy személygépkocsit, illetve annak vezetőjét, mielőtt még az balesetet okozhatott volna. A sofőrrel szemben alkalmazott alkohol teszter pozitív értéket mutatott, továbbá a 33 éves taktaharkányi férfit korábban a hatóság eltiltotta a vezetéstől. A rendőrök a férfit előállították a rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi többek között elmondta, hogy aznap egy vásáron volt, ahol alkoholt is fogyasztott.

A Miskolci Rendőrkapitányság járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a sofőrrel szemben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét az eltiltás hatálya alatti vezetéssel kapcsolatos jogszabályi változásra, ami szerint 2021. május 14-től, aki a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt járművet vezet bűncselekményt követ el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában