lopás

2021.10.01. 18:00

Elítélték a besurranva dolgozó ózdi tolvajt

Lakásba, garázsba jutott be, hogy értékeket szerezzen.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Négy év 6 hónap szabadságvesztésre és 5 év köz­ügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte kifosztás és lopás bűntettének kísérlete miatt az Ózdi Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletével a férfit, aki egy ózdi ingatlanból értéktárgyakat vett magához.

A vádirati tényállás szerint a vádlott májusban bejutott az egyik házba, ahonnan az ott alvó sértett feje alól elvette annak autóstáskáját, benne 10 ezer forinttal, majd távozott. Júniusban két másik sértett lakásába mászott be. Az alvók mellől a 65 ezer forint értékű mobiltelefont hozta el. A garázsról a lakatot lefeszítette, odabent a telefonnal világítva kutatott, és egy láncfűrészt próbált elvinni. A házban tartózkodók a zajra felébredtek és tetten érték.

A vádlott beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A büntetés kiszabása során a bíróság enyhítő körülményként értékelte a beismerő vallomáson túl a megbánást, valamint azt, hogy a lopási cselekmény kísérleti szakban maradt és a kár részben megtérült. Súlyosító körülményként vette figyelembe azt, hogy a vádlott a cselekményt önhibából eredő ittas állapotban, gátlástalan jelleggel követte el.

Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője a büntetés enyhítése végett fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában