Közúti járművezetés

2021.09.09. 19:15

Eltiltás hatálya alatt vezetett – a bíróság letartóztatta

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki közúti járművezetéstől eltiltás hatálya alatt ült a volán mögé.

Forrás: ILLUSZTRÁCIÓ

Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2021. augusztus 10. és 2021. szeptember 3. napja közötti időszakban összesen négy alkalommal vezette közúti forgalomban édesanyja személygépjárművét, amikor rendőri ellenőrzésre került sor vele szemben.

Az eljárás során kiderült, hogy a gyanúsítottat egy korábbi szabálysértési eljárásban három hónap időtartamra eltiltották a közúti járművezetéstől.

A gyanúsítottal szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt indult eljárás. Tekintettel arra, hogy a terhelt ellen az elsődleges gyanúsítotti kihallgatását követően újabb büntetőeljárás indult, illetőleg az általa elkövetett cselekmények halmazatára figyelemmel a bíróság meggyőződése szerint a bűnismétlés veszélye fennáll.

Fentiekre tekintettel a bíróság a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. október 6. napjáig elrendelte.

A végzéssel szemben a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában