katasztrófavédelem

2021.06.22. 07:30

A 24. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 145 alkalommal riasztották, amiből 37 műszaki mentés volt.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Út menti árokba hajtott, majd fának csapódott egy személygépkocsi Mezőkövesd és Szentistván között június 14-én éjszaka. A mezőkövesdi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy ember el tudta hagyni az autót. Miután az egységek csörlő segítségével levontatták a kocsit a fáról, feszítővágó berendezéssel kiszabadították a sofőrjét és átadták a mentőknek.

Berendezési tárgyak égtek egy társasház pincéjében, Miskolcon, a Klapka György utcában június 16-án. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói rövid időn belül eloltották a tüzet, majd átvizsgálták az épületet. A lángok nem terjedtek tovább a helyiségből, az eset során senki sem sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy háromszáz négyzetméteres tároló- és műhelyépület Mályi határában június 17-én. A tüzet a miskolci, a tiszaújvárosi és a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók oltották el a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A munkálatok során az egységek hat darab háztartási gázpalack maradványait találták meg az épületben. A tűzoltók négy darab sértetlen propánbutángáz-, két autógáz-, hat oxigén-, valamint három acetiléngáz-palackot hűtöttek le és hoztak ki a romok közül. Az acetilénpalackokat rendőrségi mesterlövészek tették ártalmatlanná. A tűzben senki sem sérült meg, az esettel kapcsolatban tűzvizsgálat indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában