garázdaság

2021.05.11. 09:45

Tét nélküli meccs után is voltak rendbontók

Legalább öten nem vették figyelembe a rendőrség előzetes intelmeit a vasárnapi diósgyőri meccs után.

Szaniszló Bálint

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Rendbontás, garázdaság, más szabálysértés. Ezek voltak azok az okok, amikért néhányan akadtak a vasárnap esti Diósgyőr – Székesfehérvár bajnoki labdarúgó-mérkőzést követően, akik a rendőrségen kötöttek ki, mert nem bírtak az indulataikkal és – ebből következően – az erejükkel.

Mint ismert, magának a mérkőzésnek már nem volt tétje, mert az előző fordulóban kiderült, hogy a hazai csapat kiesett az első osztályból. Viszont végre közönség előtt lehetett játszani, ez szurkolókat vonzott a stadionba, sok száz szurkoló azonban bojkottálta a mérkőzést. A stadion környéki vendéglátóhelyek megteltek, és felfokozott hangulat várta az összecsapás végét, amely ráadásul megalázó eredményt hozott.

Ez a helyzet vezethetett aztán oda, hogy a kiemelten készülő rendőröknek néhány esetben közbe kellett avatkozniuk. Janasóczki Attilától, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől azt tudtuk meg, hogy öt embert vettek őrizetbe a mérkőzés után, és ellenük eljárást is indítottak rendzavarás, garázdaság és más szabálysértések címén.

Úgy tudjuk, egy szurkoló őrizetbe vételekor a rendőrsének is ellenszegült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában