emberölés kísérlete és testi sértés

2021.04.19. 08:00

Karddal támadtak, beismerték tettüket

A tárgyaláshoz való jogukról is lemondtak, így hamarosan akár ítélet is születhet.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Miskolci Törvényszék előkészítő ülést tartott annak a két vádlottnak az ügyében, akik további társaikkal karddal és kövekkel támadtak ismerőseikre Ózdon.

A vádirat tartalma szerint a vádlottak és további családtagjaik az esti órákban átmentek a sértettek lakásába, ahol a két család között szóváltás alakult ki, ami tettlegességig fajult. Akkor a vádlottak fenyegetőzve, de elmentek.

Később a négy vádlott férfi karddal, lapátnyéllel és téglákkal, kövekkel felszerelkezve ment vissza az ingatlanhoz. Ketten bementek az udvarra, egyikük a nála lévő 70 centis karddal a házigazdára támadt, s azt kiabálta, megöllek. A megtámadott próbált elhajolni, de támadója a karddal a szemétől az arcán át a nyakáig terjedő vágást ejtett. Egy másik vádlott a nála lévő lapátnyéllel egy másik sértett férfi halántékára ütött, majd féltéglával fejen dobta, életveszélyes koponyasérülést okozva. A vádlottak megrongálták a ház ablakait és az udvaron parkoló autót is. A bíróság az emberölés kísérletével és a testi sértéssel vádolt két férfi esetében előkészítő ülést tartott, melyen a vádlottak a cselekmény elkövetését beismerték és a tárgyaláshoz való jogukról is lemondtak. A bíróság az eljárást június 2-án folytatja vádlotti kihallgatással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában