felfegyverkezve elkövetett rablás

2021.02.05. 15:30

Bicskával raboltak egy szál cigarettát

Két fiatalkorú támadott meg egy kiskorút a buszpályaudvaron.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 16 éves és egy 14 éves fiatalkorú férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.

A vádirat szerint a vádlottak 2020 októberében délután Ózdon, az autóbusz-pályaudvar várótermében találkoztak a kiskorú sértett fiúval, aki köszönt is nekik, mivel a fiatalabbik vádlottat ismerte, mert egy iskolába jártak.

Az üdvözlést viszont az egyik vádlott egyáltalán nem barátságosan fogadta, ehelyett azzal viszonozta, hogy cigarettát kért a sértettől. A fiú erre elővette a cigarettatárcáját, és megmutatta, hogy nála csak egy szál maradt, így azt nem adná oda. A vádlott azonban el akarta venni a cigarettát, de a sértett zsebre tette a tárcát. Ekkor avatkozott be az idősebbik vádlott-társ, és azzal fenyegette meg a sértettet, hogy nála van valami olyasmi, amire az emberek jobban hajlanak, ha kérnek tőlük valamit, de azt is hozzátette, hogy bajok lesznek. Ezután a hátizsákjából egy összecsukható bicskát vett elő, azt szétnyitotta, amitől a sértett megijedt. Be akart menekülni a váróterembe, de a fiatalabbik vádlott a ruházatánál fogva visszahúzta őt, mire félelmében inkább odaadta neki a cigarettát.

Az ügyészség a fiatalkorú vádlottakkal szemben javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában