katasztrófavédelmi hírek

2021.01.26. 07:30

A 3. hét jelentősebb káresetei – Katasztrófavédelmi hírek

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 100 alkalommal riasztották, amiből 31 műszaki mentés volt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete Sajószentpéteren, a Petőfi Sándor utcában január 18-án. A tüzet, amely néhány négyzetméteren rongálta meg a tetőt, a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók oltották el. Az eset során senki sem sérült meg, a lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Tűz keletkezett egy családi ház szobájában Sályon, a Kossuth Lajos utcában január 18-án. A tizenhat négyzetméteres helyiségben lángoló berendezési tárgyakat a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók eloltották, a tűzben senki sem sérült meg.

Kamionnal ütközött egy kisteherautó az M3-as autópályán, Mezőcsátnál, a Budapest felé vezető oldalon január 18-án. A mezőcsáti hivatásos tűzoltók feszítővágó-berendezés segítségével kiszabadították a kisteherautó sofőrjét a járműből és átadták a mentőknek.

Teljes terjedelmében égett egy melléképület Füzérkajatán, a Dózsa György utcában január 19-én. A tüzet a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el, megakadályozva, hogy az átterjedjen egy közeli családi házra. Az eset során nem történt sérülés.

Egy melléképület égett Rátkán, a Kossuth utcában január 19-én. A tüzet a szerencsi hivatásos tűzoltók eloltották és két háztartási gázpalackot kihoztak az épület egyik helyiségéből. A tűzben senki sem sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy negyven négyzetméteres lakás Sátoraljaújhelyen, a Rákóczi utcában január 21-én. A tüzet a helyi hivatásos tűzoltók eloltották, valamint két gázpalackot kihoztak az ingatlanból. A tűzben senki sem sérült meg, a lakók elhelyezésében a rokonaik segítettek.

Berendezési tárgyak égtek egy kilencedik emeleti lakás konyhájában Ózdon, a Vasvár úton január 21-én. A tüzet a helyi hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották és átvizsgálták az épületet, ahonnan tíz lakónak kellett távozni a veszély megszüntetéséig. Az eset során nem történt sérülés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában