lopás

2020.12.15. 17:00

Három városban követhetett el bűncselekményeket

Miskolcon, Budapesten és Nyíregyházán is követhetett el betöréseket az a férfi, akinek hétfőn letartóztatását rendelte el a Miskolci Járásbíróság.

Horváth Imre

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított néhány hónap alatt több irodát, családi házat tört fel Miskolcon, Budapesten és Nyíregyházán. Februárban egy budapesti lakásba ment be, ahol megtalálta a sértett gépkocsijának indítókulcsát, a kulcsot magához vette, majd a ház előtt parkoló autót elvitte, csaknem 2 millió forint kárt okozva ezzel.

Áprilisban egy miskolci irodaházba jutott be a gyanúsított egy másik férfival, ahol számos cég által bérelt irodát törtek fel. Az egyikből férfi órát és készpénzt vittek magukkal, máshonnan készpénzzel távoztak. Az okozott kár összesen 1,5 millió forint volt.

Nyíregyházán egy családi ház ablakát megrongálva jutottak be az ingatlanba, ahonnan 60 ezer forintot vittek el. Máskor autók rendszámtábláit szerelte le a gyanúsított és tette fel egy általa használt gépkocsira, majd a hamis rendszámmal közlekedett.

A gyanúsítottal szemben lopás, egyedi azonosítójel meghamisításának bűntette miatt indult eljárás, mely cselekmények miatt – a gyanúsított bűnösségének megállapítása esetén – akár 4 és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A büntetés mértéke miatt megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Tartani kell attól is, hogy a bizonyítékok megsemmisítésével veszélyeztetné a bizonyítást, vagy újabb bűncselekményt követne el. A bíróság mindezen indokok alapján enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, ezért egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzéssel szemben a gyanúsított és a védő fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában