borsodnádasdi emberölés

2020.09.02. 14:00

Újra bilincsben a borsodnádasdi ügy gyanúsítottja!

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés most a vád.

Horváth Imre

Forrás: MW/Illusztráció

Újabb fordulat történt a borsodnádasdi emberölés ügyében, amely másodfokon a Debreceni Ítélőtábla előtt van. Ahogy beszámoltunk már róla a Balla Lajos vezette táblabírósági büntetőtanács nagy alapossággal kezdte meg a másodfokú eljárást. Helyszíni tárgyalást tartottak, ahol mindent „végigjátszottak” az esti időpontban, hogy egyértelmű legyen, mit láthatott, érzékelhetett Roland azon a bizonyos estén. Majd pár nappal később tárgyalást tartottak, ahol új, az eljárás során eddig nem meghallgatott tanúk is a pulpitusra léptek. Így meghallgatták az áldozat, Csenge műkörmösét, aki a lány körmeiről készült fotók alapján azt mondta bevérzések vannak rajta. Míg B. Roland ismerőseit annak kapcsán, hogy a fiatalemberen lévő sérülések valóban egy korábbi, kerékpáros eleséstől keletkezhettek-e.

Az eljárás hétfőn folytatódott, amikor is informatikai, orvos és fizikai szakértőket is meghallgattak, és többek között az is kiderült, hogy mégis sikerült Csenge mobiltelefonjából adatokat kinyerni – korábban azt gondolták, hogy mivel beázott ez lehetetlenné vált.

Szerdán aztán jött a fordulat: a fellebbviteli főügyészhelyettes a perbeszédében azt indítványozta, hogy az ítélőtábla aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondja ki a vádlott bűnösségét és jelentősen súlyosítsa a büntetését. A Debreceni Ítélőtábla elrendelte a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés tartamáig.

B. Rolandot az elsőfokú bíróság gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt ítélte el. Miután azonban az ügyész a szerdai tárgyaláson módosította a vádat, így a vádlottnak és védőjének lehetősége nyílt arra, hogy az ügyészi indítvány megismerése, a perbeszédre való felkészülés, illetve további bizonyítási indítvány érdekében kérjék a tárgyalás elnapolását. Ennek helyt adott az ítélőtábla. Az ügy tárgyalása szeptember 10-én 9 órától folytatódik.

Mint beszámoltunk róla, az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2020 márciusában B. R. vádlottat gondatlanságból elkövetett emberölés miatt 4 év fogházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság ítéletét a vádlott és annak védője tudomásul vette, ugyanakkor az ügyész a gondatlan emberölés minősítésének megállapítása miatt és a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezést nyújtott be. Az eset még 2017-ben történt Borsodnádasdon, a két fiatal este találkozott egymással, „herbálos” cigarettát fogyasztottak, majd Roland állítása szerint később eszméletlenül talált rá Csengére, akiről azt hitte meghalt és ijedtében lemeztelenítve egy vízelvezető csatornába tette fejjel lefelé, ahol megfulladt.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában