gyilkosság

2020.09.24. 16:00

Kénsavban oldotta fel az apját

A szomszédnak gyanús volt, hogy barátja köszönés nélkül ment volna el otthonról. A holttest már majdnem teljesen feloldódott, mire a fia elismerte, megölte.

Tóth Balázs

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Letartóztatta a Miskolci Törvényszék azt a 25 éves ózdi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte apját. Dr. Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség helyettes szóvivője elmondta, a gyanúsítás szerint a férfi szeptember közepén ózdi közös otthonukban az apját egy kalapáccsal bántalmazta, s ebbe az apa belehalt. A hatóság egy szomszédtól szerzett tudomást a cselekményről, aki jó viszonyban volt a sértettel.

A szomszéd a gyanúsítottat kérdezte a cselekmény utáni napokban, hogy nem találkozott-e a sértettel, hol van az apja? A fia igyekezett titkolni a történéseket, azt mondta neki, Budapestre ment munkát vállalni, nem tudja pontosan, merre van. A szomszéd azonban nem nyugodott bele, nem tudta értelmezni a helyzetet, hogy úgy ment el, hogy nem értesítette őt erről, és nem kérte meg arra, hogy amíg nincs otthon, nézzen rá a házára, hiszen ilyen esetekben eddig mindig megkérte őt. Figyelte az eseményeket, időnként eljárt a ház előtt és gyanút fogott. Előbb egy postás autót látott a házhoz érkezni, s a gyanúsított átvett egy küldeményt. Másszor egy ponyvás autó is megállt, érdeklődött a gyanúsított lakcíméről, neki hozott küldeményt. A fiú egy 200 literes műanyag hordót vitt be az épületbe.

Ezután a szomszéd egy másik ismerőssel együtt kérdezgette a gyanúsítottat az apja hollétéről, de ő ismét elhárította a válaszadást, mondván, facebookon sem tud kapcsolatba lépni vele. Hat nappal a bűncselekmény után a szomszéd férfi szúrós szagot, bűzt érzett a ház felől, ezrét rendőrt hívott. Ő is kérdezte a gyanúsítottat, tud-e az apjáról, de hárított, amikor pedig a rendőr be akart menni, hogy ellenőrizhesse a sértett lakrészét, a gyanúsított ezt megtagadta, mondván, ehhez bizonyára bírósági végzés kellene. Ezután a szomszéd nyomatékos felszólítására, a rendőr jelenlétében a fiú elismerte, az apja meghalt és az épületben van.

Dr. Jogg Zsolt elmondta, a gyanúsított Angliában él az anyjával és testvéreivel, ott látogatta meg őket az apja. Ők ketten hazajöttek, majd itt, az ózdi lakásban történt egy vita. A gyanúsított azzal védekezik, hogy azt tapasztalta, az apja felvett egy kalapácsot és felemelte, ezt pedig úgy értékelte, hogy meg akarja őt ütni. Ezért ő ököllel megütötte az apját, mire ő ráesett a heverőre. Elvette tőle a kalapácsot, s amikor azt érezte, apja meg akarja támadni, fejen ütötte. A férfi a helyszínen meghalt.

A szóvivő szerint a gyanúsított megértette a tényt, s ijedtében azon gondolkodott, hogyan úszhatja meg a felelősségre vonást. Előbb el akarta ásni, de ezt az ötletet elvetette, mert ezt biztosan észrevennék a szomszédok, majd arra gondolt, vesz egy fagyasztóládát és lefagyasztja a testet.

Internetes keresésbe kezdett, rákapcsolódva angliai számítógépére, hogyan lehetne a holttestet eltüntetni. Arra jutott, hogy kénsavval oldja fel a testet, ezért rendelt hordót, s négy kannában nagyjából egy mázsányi 75-79 százalékos kénsavat. A hordót a nappali egy sarkában állította fel, ebbe tette a kénsavat és a holttestet. Az egymással reakcióba lépő anyagok okozták az elviselhetetlen szagot, ezt észlelték a szomszédok, ők pedig rendőrt hívtak. A holttest feloldását a felderítés napjának reggelén kezdte el, délután négyre, amikor elfogták, a test jelentős része feloldódott már, de találtak még emberi maradványt.

A rendőrség lefoglalta a gyanúsított véres ruháit, amelyeket szintén el akart tüntetni, illetve azt a listát is, amelyre felírta, hogyan fogja eltüntetni az áldozat vérét a bútorokról. A gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését, valóban ő ölte meg apját kalapáccsal, de ez részbeni beismerésnek számít, mert kvázi jogos védelmi helyzetet adott elő, miszerint ő védekezett apja támadása ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában