vádemelés

2020.09.20. 12:00

Elitta a szülei pénzét és rendszeresen verte az édesanyját

A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 42 éves férfi ellen kapcsolati erőszak bűntette miatt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A vád szerint a vádlott 2016. év elején magánéleti válságba került, megszűnt az élettársi kapcsolata, így visszaköltözött szüleihez egy borsodi kistelepülésen lévő családi házába. Inni kezdett, emiatt elveszítette a munkahelyét, ezután rendszeresen a szüleitől követelt pénzt a további italozásaihoz. Hetente három-négy alkalommal lerészegedett, ilyenkor minden esetben agresszíven viselkedett az édesanyjával, hangos viták alakultak ki közöttük. Bántalmazta is édesanyját, pofon ütötte, megrázta, ököllel ütötte a hátát, akinek ez okból gyakorta 8 napon belül gyógyuló véraláfutással, lila-kék foltokkal járó sérülései keletkeztek.

A vádlott a viták során becsületsértő kijelentéseket is tett édesanyjára. 2019. október elején az ittas vádlott újfent az édesanyjával vitatkozott és kilökdöste őt a ház udvarára, majd az édesapjára akart támadni, de ebben az édesanyja megakadályozta, elrántotta a férjétől. Ezen események kapcsán a Szerencsi Rendőrség ideiglenes megelőző távoltartásról határozott.

A vádlott a későbbiekben befejezte az italozást, munkát vállalt és rendezte kapcsolatát a szüleivel, cselekményét beismerte.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában