kettős emberölés

2020.09.03. 14:37

Életfogytiglan az ózdi férfinek, aki leszúrta nevelt fiait!

A Miskolci Törvényszék elsőfokú tanácsa csütörtökön hirdetett ítéletet annak az ózdi férfinak az ügyében, aki előbb több késszúrással súlyosan megsebesítette élettársát, majd megölte nevelt gyermekeit, végül maga ellen fordult.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Benne hagyta a kést

A bíróság által megállapítottak szerint a férfi 2018. november 26-án az éjjeli órákban érkezett haza az élettársával és annak két gyermekével közösen használt ózdi lakásba, ahol a sértettek már aludtak. Magához vett egy 20 centiméter pengehosszúságú konyhakést, mellyel az ágyban fekvő élettársát kétszer mellkason szúrta úgy, hogy a kés az asszony mellkasában maradt. Ezután a nála lévő másik késsel az egyik gyermekre támadt, őt kétszer mellkason szúrta, továbbá a karján és a kezein is megvágta. A sértett fiatal a szúrások miatt életét vesztette. Időközben a vádlott a gyermeke védelmére siető élettársát a nála lévő késsel a lábszárán sebesítette meg, miközben „Megöllek benneteket!” kifejezést használva fenyegette őket.

Nem tudott menekülni

Ezalatt a másik gyermek megpróbálta elhagyni a lakást, azonban a vádlott utolérte és három vágást ejtett a sértett fiatal fején, majd két alkalommal szívtájékon szúrta, minek következtében a sértett elhunyt. A vádlott a lakás kulcsát magánál tartotta, az élettársát, akinek testében továbbra is benne volt a sérülését okozó kés, nem engedte ki a lakásból, hozzá mentőt nem hívott. A sértettnek több óra elteltével, dél körül sikerült megszöknie a lakásból, azonban a vádlott utána ment és továbbra is megöléssel fenyegette. Az asszony a szomszédoktól kért segítséget, akik telefonon értesítették a rendőrséget. Miután a vádlott ezt megtudta, a lakás padlására ment, ahol egy késsel szívtájékon szúrta magát. A sértett nőt és a vádlottat életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Feltételesen 40 év múlva

A törvényszék a vádlottat aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, megállapítva, hogy a szabadságvesztésből leghamarabb 40 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott beismerte az általa elkövetett cselekmény tényét; súlyosító körülmény volt a vádlott büntetett előélete és az elkövetés kitartó jellege, valamint a hozzátartozó sérelmére történő elkövetés.

Nem jogerős

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

A bíróság a vádlott letartóztatását az ítélet kihirdetését követően fenntartotta. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában