Szexuális kizsákmányolás

2020.08.15. 13:00

Mentálisan sérült lányt vettek rá a prostitúcióra

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség ellenzi a büntetés enyhítését.

Szaniszló Bálint

Az ítélet jogerős

Forrás: ÉM

Fotó: Chris Ryan / Alamy

A Miskolcon élő, kiskorú gyermekeket nevelő házaspár átmeneti szállást adott egy 19 éves, cselekvőképességet teljesen korlátozó gondnokság alatt álló, édesanyja felügyelete alól időlegesen kikerült lánynak. A tapasztalatlan, mentálisan sérült leányt hamarosan rábeszélték, hogy a lakásukon rendszeresen, pénzért szexuális szolgáltatást végezzen.

A befolyásolható sértett elfogadta a kedvezőnek tűnő ajánlatot, és három héten át naponta több férfit is fogadott. Eleinte megtarthatta a pénzt, később a vádlott férfi előbb a felét, majd a teljes összeget elvette tőle. E vádlott – a felesége tudtával – veréssel is fenyegette, ezért a sértett félt tőle. A három hét alatt 150 ezer forintot keresett, amelynek a felét a vádlottaknak adta át, a lány az édesanyjától Facebookon kért segítséget.

A Miskolci Törvényszék ítélete 4 év fegyház, ami a törvényes büntetés középmértékéhez közelítő ­tartamú szabadságvesztés. A vádlottak és védőjük felmentésért fellebbeztek. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség szerint a vádlottak az emberkereskedelem bűntettét üzletszerűen követték el, az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában