katasztrófavédelem

2020.06.16. 07:30

A 24. hét jelentősebb káresetei – Katasztrófavédelmi hírek

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 131 alkalommal riasztották, amiből 67 műszaki mentés volt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 131 alkalommal riasztották, amiből 67 műszaki mentés volt.

Nem mindennapi állatmentéshez kérték a tűzoltók segítségét június 08-án. Az eset Ózd-Hódoscsépányon történt, a Csépány út, és a közelben csordogáló Hódos-patak közötti lápos területen, ahol két felnőtt hód esett egy fedél nélküli, kibetonozott akna fogságába. Az állatokat a helyi hivatásos tűzoltók szabadították ki egy pléd segítségével, majd szabadon engedték őket.

Három helyszínen avatkoztak be a hivatásos tűzoltók az időjárással összefüggő események miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében június 11-én. Telkibányán, a Rákóczi úton a gönci, Miskolcon, a Ballagi Károly utcában a helyi hivatásos tűzoltók távolítottak egy-egy veszélyt jelentő, lehasadt faágat. A sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók Vissen, a Bethlen Gábor utcában avatkoztak be, ott egy nagyméretű, megdőlt diófa veszélyeztetett egy lakóházat. Sérülés egyik esetnél sem történt és anyagi kár sem keletkezett.

Huszonhét helyszínen avatkoztak be a hivatásos tűzoltók az időjárással összefüggő események miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében június 12-én. A legtöbb esetben lehasadt ágak és veszélyt jelentő fák eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét. Sajószentpéteren, a Kossuth Lajos úton, egy parkoló autóra dőlt fa adott munkát a miskolci hivatásos tűzoltóknak. Megyaszón, az Esze Tamás úton, villám csapott egy családi ház kéményébe, amely leomlott és kárt tett a cserépfedésben. A szerencsi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a tetőszerkezetet és megszüntették a beázást. Abaújszántó külterületén, egy vasúti sínekre dőlt faág akadályozta a vonatközlekedést, ott a szerencsi hivatásos tűzoltók nyújtottak segítséget. Az események során senki sem sérült meg.

Egy kerékpáros szenvedett balesetet a Miskolchoz tartozó Lillafüreden, a libegőnél június 13-án. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a mentőkkel közösen, hordágyon, mentőkötéllel hozták le a hegyoldalról a szerencsétlenül járt embert. A sérültet mentőhelikopter szállította kórházba.

Berendezési tárgyak kaptak lángra egy családi ház szobájában, Novajidrányban, a Bársonyos utcában június 13-án. Az encsi hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották a tüzet és átvizsgálták az épületet. Az eset során nem történt sérülés.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében négy helyszínen avatkoztak be a hivatásos tűzoltók az időjárással összefüggő események miatt június 14-én. Mádon, a Rákóczi utcában, és Tiszakarádon, a Szőlős utcában, egy-egy veszélyt jelentő fát távolítottak el a szerencsi, illetve a cigándi hivatásos tűzoltók. A Mezőcsát és Gelej közötti úton, nagy méretű faágak hasadtak le és képeztek forgalmi akadályt, ott a mezőcsáti katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói avatkoztak be. Sátoraljaújhelyen, a Kossuth téren, egy társasház pincéjéből mintegy hatvan köbméternyi vizet távolítottak el a helyi hivatásos tűzoltók. Sérülés egyik káresetnél sem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában