Halmozott

2020.05.31. 13:00

Engedély nélkül, ittasan vezetett

Vezetői engedély nélkül, a biztonsági övet nem használva, ittasan vezette ismerőse autóját – annak tudta nélkül- az a férfi, aki Kéked külterületén baleset szenvedett.

Forrás: police.hu

Az Encsi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 28 éves férfival szemben.

A gyanúsított 2020. május 26-án a késő esti órákban Kéked külterületén balesetet szenvedett az egyik ismerőse autójával, és súlyos sérülése keletkezett. Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a férfi barátja autóját annak tudta, és beleegyezése nélkül vette kölcsön. A rendőrök megállapították továbbá azt is, hogy a sofőr a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, vezetői engedéllyel sosem rendelkezett, valamint a biztonsági övet sem használta.

Fotó: police.hu

A férfi kihallgatásai során beismerte a rendőröknek a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. Vele szemben az elkövetett szabályszegések miatt az Encsi Rendőrkapitányság közigazgatási és szabálysértési eljárást is kezdeményezett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság továbbra is felhívja a közlekedők figyelmét, hogy aki a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyaszt elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti. Fontos továbbá, hogy csak olyan személy vezessen gépjárművet, aki érvényes gépjárművezetői engedéllyel rendelkezik és használja a biztonsági övet.

„…hogy mindenki hazaérjen!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában