súlyos testi sértés

2020.04.30. 13:00

Vitából verekedés, majd kis híján emberhalál

A főügyészség vádat emelt egy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt.

Forrás: Pixabay/illusztráció

A vádlott és a sértett ismerősök, akik között haragos viszony alakult ki. 2016 júliusában egyszer már össze is verekedtek. 2018. december elején a két férfi a faluban lévő presszóban találkozott, ahol a sértett két barátja társaságában tartózkodott. A vádlott megérkezésekor barátkozni akart velük, így meghívta őket egy italra. A sértett ezt nem fogadta el, és felhánytorgatta, hogy a vádlott miatt került börtönbe. Vita alakult ki közöttük. A sörözőtől nem messze újból vitatkozni kezdtek, lökdösték egymást, a sértett egyik barátja a nála lévő borosüveget a kerítéshez ütötte, amely szétvágta a kezét, ezért társával együtt elmentek, hogy ellássák a sebet. A sértett egyedül maradt a vádlottal, összeverekedtek, a sértett egy ütéstől elesett, és a fejét beütötte egy kapubeálló betonaljzatába. Erre a vádlott elfutott a helyszínről. A sértett nyolc napon túl gyógyuló, részben életveszélyes koponyacsonttörés és állkapocscsonttörés sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a korábban súlyos testi sértés bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt és próbaidő alatt lévő vádlottal szemben börtönbüntetést, mellékbüntetésként közügyektől eltiltást és a felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában