vádemelés

2020.04.01. 14:00

Élettársa vette rá a sikkasztásra az eladót

Több munkahelyen is százezres tételeket vett ki a kasszából a nő.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 42 éves férfi és egy 37 éves nő ellen sikkasztás vétsége miatt. A vádlottak 2016 őszétől 2017. év februárjáig élettársi kapcsolatban éltek Miskolcon, eközben vette rá a férfi a nőt, hogy munkahelyein pénzt vegyen ki a kasszából.

2016. szeptembertől október közepéig a nő Miskolcon, egy boltban eladóként dolgozott. Élettársa rábírta arra, hogy a kasszából pénzt vegyen el, így a nő eltulajdonított 250 ezer forint készpénzt, valamint 21 ezer forint értékben árucikkeket.

Új munkahelyeken is

Ezután a nő munkahelyet váltott, és még mindig Miskolcon, de már egy üzemanyagtöltő állomáson dolgozott eladóként, ahol 2016. október végén – két héttel az előző eset után – ismét élettársa felbujtására 200 ezer forintot vett ki a kasszából.

Ezután ismét új munkahelyet kellett keresnie. Most egy vegyeskereskedésben helyezkedett el, azonban 2017. február közepén élettársa újbóli rábírására 362.885 forint készpénzt vett magához a bolt bevételéből. A vádlottak valamennyi eltulajdonított készpénzt saját céljaikra fordították, azok nem térültek meg a sértetteknek.

Az ügyészség a vádlottak közül a többszörösen büntetett előéletű férfivel szemben elzárás büntetést, míg a nővel szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában