Mezőzombor

2020.03.17. 07:00

Letartóztatták a kerekesszékes férfi kirablóját

Az elkövető a postán látta, hogy a sértett pénzt vett föl. Utána ment és elvette tőle.

Tóth Balázs

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája március 15-én egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint március 12-én, Mezőzomboron kirabolt egy kerekesszékes férfit.

Az otthonában fogták el

A bíróság szerint a rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított reggeli a postán figyelt föl a sértettre, aki nagyobb összegű készpénzt vett föl, majd távozott a postáról.

A gyanúsított a mozgássérült férfit követte, majd megpróbálta kitépni a kezében lévő szatyrot, amibe a pénztárcáját tette. Ez sikerült is neki, a pénztárcában található több, mint százezer forint készpénzt menekülés közben magához vette, míg többi tartalmát eldobta.

A gyanúsítottat a rendőrök az otthonában fogták el.

A férfival szemben rablás elkövetése miatt indult eljárás, mely cselekmény 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A kiszabható büntetés mértékére figyelemmel a bíróság álláspontja szerint a gyanúsított vonatkozásában fokozottan fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

A férfi személyi körülményeire tekintettel az sem zárható ki, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Mindezeket figyelembe véve a járásbíróság április 15-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság végzését a gyanúsított tudomásul vette, védője azonban nem volt jelen a bíróság ülésén.

Köszönet a rendőröknek

– Reggel elindultam a postára, és levettem a pénzt. Jöttem haza, s amikor befordultam a mellékútra, gyanút fogtam, picit hátranéztem, de nem láttam az elkövetőt. Utána láttam, hogy valaki jön utánam, aki elém ugrott. Szorítottam a szatyrot, a pénztárcát. Dulakodtunk, kiráncigált a kocsiból, lehúzott a földre, majd ott húzott, míg el nem vette a szatyrot. Aztán ő elszaladt, én meg torkom szakadtából segítségért kiabáltam – idézte föl a történteket Frankó János.

Szerencséjére a kiáltozást az egyik ott lakó meghallotta, majd mivel az elkövető elszaladt, hívta a rendőröket. Érkezett utána a többi szomszéd is, a rendőrök pedig öt perc múlva a helyszínen voltak.

– Leadtam a személyleírást és hazaküldtek. Ők lementek a postára, ahol kiderült, hogy az elkövető a hátam mögött volt és látta, hogy pénzt veszek föl. Kiderült, hogy egy 21 éves helyi fiatalemberről van szó, aki részeg volt, mikor ezt csinálta. Nagyon megijedtem, amikor megtámadott, halálfélelmem volt, azt hittem, hogy agyonüt. Mióta kerekesszékem van, nem bántott senki a faluban, nem tudom, mi vette rá őt, hogy ezt tegye velem. Hallottam már rablásról a faluban, de, hogy velem történt meg ez, mindenkit megdöbbentett – fejtette ki a születése óta mozgássérült férfi. Köszönetet mondott a rendőröknek, hogy mindene meglett és a lakóknak is, hogy a segítségére siettek.

(A borítóképen: A megtámadott férfi| Fotó: Tóth Balázs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában