sajóbábonyi gyilkosság

2019.11.26. 14:00

Tüzet kértek és félholtra verték az idős nőt

A Debreceni Ítélőtábla másként ítélt, így a Kúrián folytatódik a per.

Szaniszló Bálint

Fotó: Berecz Valter

A sajóbábonyi bűneset gyökerei 2015 júniusáig vezetnek vissza, amikor a két barát 23 óra körül az ajtót berúgva bementek egy 78 éves nő lakásába. Az ágyban fekvő idős nőtől előbb tüzet kértek, majd pénzt. A nő se tüzet, se pénzt nem adott nekik. Ekkor egyikük fejen rúgta, társa seprűnyéllel ütötte. A két fiatal átkutatta a lakást, de nem találtak pénzt és távoztak. Az idős nőt másnap reggel találták meg hozzátartozói. Kórházba szállították, de néhány nap múlva meghalt.

A Miskolci Törvényszék 2018 novemberében az egyik támadót társtettesként elkövetett emberölés miatt 12 év fegyházbüntetésre ítélte. A másik fiatalt társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt 9 év fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélte. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

Súlyosbítás és enyhítés

A Debreceni Ítélőtábla hétfőn bűnösnek mondta ki mindkettejüket társtettesként elkövetett magánlaksértés miatt is. Egyikük büntetését 15 évre súlyosította, másikukét 7 évre enyhítette. Az ítélet nem jogerős, mert ilyen esetben lehetséges a fellebbezés, amelyet az első rendű vádlott be is jelentett. A másodrendű vádlott 3 nap gondolkodási időt kért. Az ügy a Kúrián folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában