Kék hírek

2019.11.25. 09:00

Fizetés nélkül távozott, azt hitte, megússza

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát, az iratokat továbbították.

Illusztráció

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Vannak olyan emberek, akik azt hiszek, ha névvel és arccal vállalják, hogy bűncselekményt követnek el, akkor akár hosszú távon is megúszhatják.

Ennek például az egyik klasszikus formája a csalás elkövetése, amikor az elkövető személyes kapcsolatba kerül a sértettekkel és úgy érzi, miután kicsalta az áldozatok pénzét, vagy nem fizetett az általa igénybe vett szolgáltatásokért, akkor az áldozatok ezt tudomásul veszik, leírják veszteségeiket és tovább élik az életüket. Valószínűleg így gondolta ezt egy budapesti férfi, aki úgy vélte, számára ingyenes a szálloda.

Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság F. Zoltán 36 éves, budapesti lakossal szemben.

Egy miskolci szálloda feljelentése alapján indult az eljárás, miszerint 2018. november 23. és november 26. között a férfi másodmagával, három napra szobát foglalt, valamint különböző szolgáltatásokat vett igénybe csaknem 150 000 forint értékben, majd fizetés nélkül távozott.

A Miskolci Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában